Kompani Giraff är ett Stockholmsbaserat samtida cirkuskompani som drivs av passionen till konstformerna cirkus och magi. Genom research och kollektiva processer strävar Kompani Giraff att göra nyskapande föreställningar i dialog med vår samtid. Kompaniet hade sin första produktion Tombola Tragique 2010 på Orionteatern och därefter föreställningar på Varieté Hablingbo, turné med Riksteatern och Folkets Hus & Parker samt gästspel på Stora Teatern i Göteborg och Cirko i Helsingfors. Kompani Giraff är en avknoppning från succévarietén Salong Giraff som under sju års tid hade regelbundna gästspel på Orionteatern, Folkoperan och Parkteatern i Stockholm. Kompaniet som startades av Viktoria Dalborg, Erik Åberg och Stina Oscarson drivs idag av Viktoria Dalborg, Sus Soddu och Axel Adlercreutz. Giraff har sin bas i Stockholm och har turnerat i hela Sverige och Norden.

Verksamhetsstöd och projektstöd
Kompani Giraff (Zirafa AB) har verksamhetsstöd från Kulturrådet, kulturstöd från Stockholms Stad och verksamhetsstöd från Kulturförvaltningen Region Stockholm.

Viktoria Dalborg är regissör och tidigare skådespelare och luftakrobat. Hon är utbildad på The Commedia School i Köpenhamn, Scenstudion i Stockholm och Autopiloterna på Cirkus Cirkör. Viktoria jobbade under flera år som assistent till Suzanne Osten på Unga Klara/ Stockholms Stadsteater. Som regissör har Viktoria genomfört ett tiotal cirkusproduktioner. Som skådespelare och cirkusartist har Viktoria jobbat på bland annat Riksteatern, Göteborgs Stadsteater, Betty Nansen Teatern i Köpenhamn, Stockholms Stadsteater och Orionteatern i Stockholm.

Axel Adlercreutz är kreativ producent och magiker (trefaldigt svensk mästare i magi och nordisk Grad Prix vinnare i magi). Han har under fyra år varit ordförande i Svensk Magisk Cirkel – Sveriges största intresseorganisation för magi. Han har turnerat med Folkets Hus och Parker och Clowner Utan Gränser, Kompani Giraff, samt satt upp en Magie Nouvelle föreställning på Théâtre de Hautepierre i Strasbourg. Han är även utbildad kultur- och evenemangsproducent. Vid sidan om är han magisk konsult till olika scen- och TV-produktioner.

Sus Soddu har en lång bakgrund som formgivare. Parallellt med mode har hon kontinuerligt skapat kostym för scenproduktioner inom cirkus dans och teater. Sus har även jobbat med set design för mode och reklam samt textila konstprojekt med utställningar på bland annat Röhsska museet samt WIELS Contemporary Arts Centre.