En cirkusföreställning om världens tråkigaste dag. Baserat på en barnbok av Adam Dahlin i dramatisering av Stina Oscarson. Från 6 år. Premiär 15 september 2018.

När Antti har tråkigt och letar efter sin padda går han till Jonny-skotsamlare och Leif Nordin, världens bästa grannar. De påstår att Anttis padda ligger i en gyttjepöl vid bäcken och att det idag faktiskt är tråkmånsafton. Precis som julafton och midsommarafton så finns också tråkmånsafton. Tråkmånstraditioner som prylstädning, garderobsfiske och badkarsdykning är obligatoriska. Men hur de än anstränger sig för att ha riktigt, riktigt tråkigt så misslyckas de, det blir helt enkelt en alldeles för rolig dag.

Cirkusartisterna Julietta Birkeland, Jenny Soddu och Jean-Hicham Rahmoun gör rollerna som Antti, Jonny-skrotsamlare och Leif Nordin. Från en kolossal kub gjord av gamla möbler berättas en historia där vardagsobjekt får oväntade nya funktioner. Med akrobatik, objektmanipulation och jonglering invigs publiken i Tråkmånsaftons påhittiga traditioner.

På scen Julietta Birkeland, Jenny Soddu, Jean-Hicham Ramoun
Regi Viktoria Dalborg
Musik Magnus Larsson
Scenografi och kostym Sus Soddu
Ljusdesign June Horton-White
Dramatisering Stina Oscarson
Efter en barnbok av Adam Dahlin

Fakta
Målgrupp: 6-8 år (lågstadiet)
På turné: 3 cirkusartister
Längd: 45 minuter
Scen: 6 x 6 m
Publikantal: Max 120
Höjd: 4 meter
Mörkläggning: Ja
Bygg/rivtid: 3 timmar / 2 timmar

Med stöd från Stockholms Stad och Kulturförvaltningen Stockholms Läns Landsting